"Čorba od kanarinca" pulskog kazališta u varaždinskom HNK-u

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 26.02.2013. 08:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: hnkvz.hr

U utorak, 26. veljače u 20 sati na Velikoj sceni varaždinskog HNK gostuje Istarsko narodno kazalište s predstavom "Čorba od kanarinca" Miloša Radovića, a u režiji Maria Kovača.

Prijevod i adaptacija teksta djelo su Rade Radolovića i Dore Lipovčan, koji i glume u predstavi, kostimografkinja i scenografkinja je Desanka Janković, oblikovatelj svjetla Dario Družeta, autor glazbe Fedor Boić, a suradnica za scenski pokret Andrea Gotovina.

Radatelj predstave Mario Kovač u svojoj je bilješci, između ostalog, zapisao: "Iako na prvi pogled jednostavna priča o ljubavno-bračnim problemima para ima tendenciju razvodnjavanja te teme, pisac niti u jednom trenutku ne pada u klišeizirane teme ili površne obrade odnosa dvoje glavnih likova. Svojim vokabularom i nelinearnom dramaturgijom uspijeva u tu vječnu temu unijeti nešto svoje, nešto što nije suvremeno samo pomodnosti radi."

"Mišljenja sam da je dramski tekst "Čorba od kanarinca" sjajan poligon glumačkom duetu da kroz nepretencioznu klasičnu dramsku međuigru iznese pred gledatelje djelić ogledala života pisanog očito iz osobnog životnog iskustva", napomenuo je Kovač.

Komentari