Sveučilište Sjever

Danas otvorenje izložbe studentskih radova "Ovo je tek početak" u galeriji VN u Zagrebu

unin.hr

Objavljeno: 02.03.2016. 08:18

Zadnja izmjena: 02.03.2016. 08:26

Foto: Magdalena Krištofić i Stela Pernarić

Od utorka, 1. ožujka do 19. ožujka 2016. Godine, u Čitaonici i Galeriji VN u Zagrebu (Ilica 163a) bit će izloženi radovi studenata Odjela medijskog dizajna Sveučilišta Sjever pod nazivom 'Ovo je tek početak'.

Radovi su nastali na kolegiju 'Umjetnička i medijska fotografija'  pod mentorskim vodstvom mentora Ive-Matije Bitange i Igora Kuduza, koji su i postavili koncept izložbe. Radove izlažu Toni Batić, Iva-Matija Bitanga, Ivan Evačić, Matija Franov , Paolo Patrick Hrga, Magdalena Krištofić, Brigita Krog, Igor Kuduz, Lea Kukmanović, Eva Milković, Monika Matak, Stela Pernarić , Saša Rađenović, Nikola Sinković, Vanja Šok, Matea Topolovac i Domagoj Vicković. Izloženi radovi profesora mentora Ive-Matije Bitange i Igora Kuduza samostalni su radovi pridruženi kontekstu predstavljene teme istraživanja fotografskih medija.

Govoreći o značaju izložbe i rada na kolegiju, autori koncepcije izlože, Iva-Matija Bitanga i Igor Kuduz naglasili su:

- Učimo se jedni od drugih, od svijeta, od prirode, od tehnologije, promatrajući, razmišljajući, sumnjajući, ponavljajući, malo po malo, spremajući se za hrabar iskorak, često u nepoznato i najčešće sami.  U kratko vrijeme, koliko se znamo, podučavajući i družeći se sa mladim ljudima koji studiraju i kojima smo profesori, svjedoci smo fotografskog sazrijevanja i usvajanja iskustava. Vrijeme je brzo, promjena je brza i ne zaobilazi nikoga. Svaki predani rad rezultira vidljivim promjenama i upravo je to ono što motivira i hrabri, kako studente, tako i nas predavače.

Svečano otvorenje izložbe održat će se u utorak, 1. ožujka 2016. u 19 sati.

Komentari