TRADICIONALNI KONCERT

FOTO Daroviti učenici Glazbene škole briljirali na koncertu te tako priveli kraju ovogodišnje Barokne večeri

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.10.2018. 14:16

Zadnja izmjena: 04.10.2018. 15:26

Tradicija da posljednji koncert Varaždinskih baroknih večeri pripadne mladima-učenicima Glazbene škole u Varaždinu nastavljena je i ove godine na kraju 48. Varaždinskih baroknih večeri.

Petra Pothraški, Lara Beata Tomičić, Simona Novak, Dora Kukec, Paula Jovan, Maria Horvatić, Lovro Štefan, Nives Hažić, Jurica Tuđan, Mihael Žugec, Eva Barčot, Filip Mikša, Morana Ivezić, Marko Matajič, Stjepan Gerić, Lucija Čehok, Luka Vragović, Klara Sironić, Vinka Siladi, Ema Kovačić, Adela Žganec, Tija Pikija, Martina Roža, Ines Vrdoljak i na kraju Mještoviti zbor Glazbene škole u Varaždinu predstavili su se pred do posljednjeg mjesta ispunjenoj varaždinskoj Katedrali pokazavši svoje glazbeno umijeće i talent izvodeći djela baroknih majstora.

- Velika je čast i učenicima i nama kao školi što upravo festival svjetskog glasa kakav su Varaždinske barokne večeri završava s koncertom mladih koji iz Glazbene škole u Varaždinu kreću na svoj glazbeni put. Nastupiti u katedrali u kojoj su mnogi od njih nazočili koncertima svojih glazbenih uzora poseban je užitak i zasigurno događaj koji se pamti za cijeli život - istaknuo je ravnatelj Glazbene škole Davor Matačić, čestitajući i učenicima i njihovim profesorima što su pripremili odličan program za kraj 48. Varaždinskih baroknih večeri. 

Komentari