imenovanje

Davor Bobić novim umjetničkim dostignućem spojit će hrvatski sjever i krajnji jug

Objavljeno: 13.03.2022. 08:04

Zadnja izmjena: 13.03.2022. 08:08

Foto: Arhiva

Nakon praizvedbe simfonije posvećene njegovu rodnom Varaždinu, a onda i izvedbe Disiderate u Novom Sadu, u sklopu Europske prijestolnice kulture, Davor Bobić ovih dana stekao je novo profesionalno priznanje imenovanjem koje stiže s najužnijeg dijela Hrvatske.

Davor Bobić imenovan je, naime, rezidencijalnim skladateljem Dubrovačkog simfonijskog orkestra za aktualnu i narednu godinu. Poznata je i prva Bobićeva praizvedba u tom svojstvu, a to će biti Koncert za violončelo i orkestar. Koliko je zasad poznato, na repertoaru bi se mogao naći i Bobićev Koncert za marimbu i simfonijski orkestar, kao i Dubrovačka Simfonija Sv. Vlahe za zbor i simfonijski orkestar. Mogle bi se naći i Suze Sv. Lovre za bayaban i gudače, kao i Disiderata, no više o tome bit će poznato u nadolazećem vremenu.

Dubrovački simfonijski orkestar ove godine slavi 97. obljetnicu aktivnog rada. Nastavlja se na dugu i značajnu glazbenu tradiciju Dubrovačke Republike, a obilježavaju ga izvedbe u jedinstvenim dubrovačkim ambijentima. Redovito nastupaju sa svim poznatim domaćim i međunarodno priznatim umjetnicima, te je nastupao u najprestižnijim dvoranama svijeta, interpretirajući djela majstora baroka, klasike i romantike. Varaždinac Davor Bobić sada se pridružuje tome velikom nizu.

Komentari