Preplavljen emocijama

Davoru Bobiću dodijeljena ovogodišnja plaketa Emila Cosseta za skladateljska postignuća

Objavljeno: 16.03.2016. 12:07

Zadnja izmjena: 16.03.2016. 12:07

Foto: Arhiva

Hrvatska udruga zborovođa donijela je odluku da se ovogodišnja nagrada - Plaketa Emila Cosseta dodijeli varaždinskom skladatelju Davoru Bobiću...

Riječ je o nagradi osnovanoj u čast našega velikog skladatelja Emila Cossetta i dodjeljuje se skladateljima za njihova postignuća na području skladanja hrvatske vokalne glazbe.

Nagrada će Davoru Bobiću biti uručena u petak, 1. travnja tijekom međunarodnog simpozija Ars choralis koji će se održati u Zagrebu od 31. ožujka do 2. travnja u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu.

- Iako je taj dan tzv. ’’ aprilili’’, poklopilo se sve s još jednom izvedbom moje Simfonijske pjesme Varaždin 1776,  ali ovaj puta u Rumunjskoj  u okviru europske razmjene orkestara. Odluka Hrvatske udruge zborovođa  mi  emotivno znači najviše zbog mnogih  dosad osvojenih prvih nagrada za zborske skladbe, a poglavito nakon nadasve uspješne Slavonice – naglasio je Davor Bobić kojeg sutra očekuje praizvedba Koncerta za flautu i gudače sa Zagrebačkim solistima te s uglednim solistom na flautama, Danijem Bošnjakom.

Podsjećamo da su proteklih dana na Memorijalu Jurica Murai izvođene i Pokladne etide Davora Bobića. koje su inače obvezatne na međunarodnom natjecanju Mladi virtuozi u Zagrebu.

Svemu tome treba pridodati i glazbu za upravo premijerno izvedenu  predstavu ‘’Hočeš , nečeš doktor’’, varaždinskog HNK i  Kerekesh teatra.

- Za mene je to nevjerojatan početak godine u profesionalnom smislu. Hvala vam svima da mi dajete podršku – zaključio je Bobić.

 

Komentari