u velikoj dvorani

Dođite na koncert Varaždinskog tria u HNK Varaždin, evo detalja

Objavljeno: 20.02.2024. 08:45

Zadnja izmjena: 20.02.2024. 08:46

Foto: Ilustracija

Na inicijativu pijaniste Davora Brđanovića, kojoj su se priključili violinistica Ivana Šambar i violončelist Matej Ilčić, formiran je u Varaždinu 2023. godine klavirski trio te nazvan - Varaždinski trio, a najavili su koncert u varaždinskom kazalištu.

Koncert će se održati 29. veljače u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu u 20 sati. Cijena ulaznice je 5€ te će se moći kupiti na blagajni HNK i na ulazu prije početka koncerta. Davor Brđanović je u Varaždinu završio osnovnu i srednju glazbenu školu, a klavir je diplomirao 1990. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Doktorat je stekao 2016. na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Brđanović je profesor je savjetnik na Glazbenoj školi u Varaždinu. 

Ivana Šambar rođena je u Varaždinu gdje je i završila svoje osnovnoškolsko i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje. Violinu je diplomirala 1996. na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu. Članica je Simfonijskog orkestra HRT-a od 1997. U Varaždinskom komornom orkestru svira od njegovog osnutka (1994.). Violončelist Matej Ilčić rođen je 1995. u Varaždinu. U rodnom je gradu završio osnovnu i srednju glazbenu školu u klasi prof. Darija Milkovića. Violončelo je diplomirao na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Nakon školovanja zapošljava se u Glazbenoj školi u Varaždinu kao profesor violončela, počinje svirati u Varaždinskom komornom orkestru te na brojnim projektima i predstavama HNK u Varaždinu.

Komentari