sjevernohrvatske putositnice

Dođite na predstavljanje knjige 'Oteto zaboravu' Martina Lukavečkog

Objavljeno: 29.11.2021. 19:54

Zadnja izmjena: 29.11.2021. 19:54

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof organizira sutra, u srijedu 1. prosinca, u 18 sati u velikoj dvorani Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu predstavljanje knjige "Oteto zaboravu", sjevernohrvatskih putositnica Martina Lukavečkog.

Martin Lukavečki poznati je hrvatski novinar i putopisac koji je odlučio svojih pedesetak godina rada predstaviti u tiskanom izdanju. Autor stavlja naglasak na priče i probleme ljudi koji i najbolje poznaju svoj kraj i čitatelju predočava njihove sudbine. Šezdesetak objavljenih reportaža u knjizi samo je djelić autorova arhiva iz kojeg su neke objavljene u programu Hrvatske televizije ili tiskanim izdanjima u kojima je surađivao. 

Martin Lukavečki svoje "putositnice" iznosi u hrvatskom književnom jeziku uz koji povremeno uvodi moderne kajkavske izraze, u pokušaju da se čitatelju dočara moderni svakodnevni život i današnja situacija. Iako su povijesni temelji, legende i mitovi važni, autor naglasak stavlja na priče i probleme današnjeg življa koje u konačnici i najbolje poznaje svoj kraj.

Komentari