ne propustite

Dođite na prvi ovogodišnji koncert Varaždinskog vokalnog ansambla

Objavljeno: 03.04.2024. 13:46

Zadnja izmjena: 03.04.2024. 13:48

Foto: Facebook

U Velikoj koncertnoj dvorani HNK Varaždin sutra, 4. travnja, održat će se prvi koncert Varaždinskog vokalnog ansambla ove Glazbene sezone. Cijena ulaznice je 5 eura te se može kupiti na blagajni HNK u Varaždinu.

VVA Singers (Varaždinski vokalni ansambl) izvode pjesme acapella, pretežito u pop i jazz stilu ali također im nisu strani ni svi ostali žanrovi. U njihovim izvedbama glas se često koristi kao sredstvo oponašanja zvučnih boja raznih instrumenata te svaki član unutar ansambla nosi ulogu solista, navode organizatori.

Ansambl je osnovan 2022. godine na inicijativu Janje Knapić Omranloo i Milada Omranloo koji ujedno djeluje i kao voditelj ansambla, a pod pokroviteljstvom Koncertnog ureda u Varaždinu. VVA Singers su se dosad publici predstavili nastupima na domaćim manifestacijama "Ljeto u Varaždinu" i "Advent u Varaždinu", te su održali cjelovečernji koncert u HNK u Varaždinu.

Također, nedavno su ostvarili suradnju sa izvanrednim vokalnim bendom "Ardu" iz Irske i upriličili dva zajednička koncerta u Varaždinu i Ludbregu. Jedan od zapaženijih nastupa održali su povodom 500 godina Gradske vijećnice, "Gala koncert" u HNK u Varaždinu. VVA Singers su jedan od rijetkih vokalnih bendova u Hrvatskoj koji su objavili i svoj prvi video spot; svojim glasovima opjevali su jedan od poznatijih hitova, pjesmu "Tamo gdje je sve po mom" od grupe Jinx.

Komentari