Domača rieč: U Ivancu nagrađeni finalisti 32. „kajkavijade“

Piše: eVz/Ivanec.hr

Objavljeno: 12.11.2012. 09:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Foto: Ivanec.hr

U prepunom srednjoškolskom amfiteatru u petak je, 9. studenog, održana završna svečanost 32. kajkavskog književnog natječaja Draga domača rieč što ga je i ove godine, ponovno pod pokroviteljstvom Grada Ivanca, priredila Gradska knjižnica i čitaonica „Gustav Krklec“ iz Ivanca, javlja Ivanec.hr.

O tome da se ivanečka kajkavijada ponovno potvrdila kao jedna od najpopularnijih manifestacija koja promiče literarno stvaralaštvo na rodnom govoru, potvrđuje i podatak da se na ovogodišnji natječaj odazvalo čak 125 autora sa 179 radova. Najljepši među njima objavljeni su u Zborniku, čije je izdavanje pomogla Školska knjiga iz Zagreba.

Nakon pozdravnih riječi ravnateljice knjižnice Marine Grudenić i čestitaka što ih je sudionicima natječaja uputila dogradonačelnica Jasenka Friščić, o radovima učenika i odraslih autora govorile su članice prosudbene komisije prof. Ružica Žunar i prof. Mirjana Bračko.

Novčane nagrade dodijeljene su autorima najuspješnijih radova – Nadi Jačmenici iz Svetog Križa Začretje, Anici Bukovec iz Ivanca te Ivi Posavcu iz Koškovca i Draženu Šoštariću iz Lepoglave.

U kategoriji dječjeg stvaralaštva nagrađeni su polaznici kajkavske radionice – učenici četvrtog razreda Područne škole u Prigorcu, Lorena Mudri iz Maruševca i Lea Kramarić iz Ivanca.

 Prigodan program priredili su mali plesači KUD-a Salinovec.

Komentari