Dr. Pavao Brajša: Kvalitetnim razgovorom možemo poboljšati naš život

Objavljeno: 07.07.2012. 18:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: IKA

"Abeceda demokratskog ponašanja", nova knjiga dr. Pavla Brajše, poznatoga hrvatskog psihijatra, psihoterapeuta i komunikologa, objavljena u izdanju Glasa Koncila, predstavljena je u četvrtak, u Multimedijskoj dvorani Glasa Koncila, u Zagrebu.

>> Glas Koncila objavio novu knjigu komunikologa dr. Pavla Brajše

O knjizi su govorili mons. Ivan Miklenić, urednik knjige, dr. sc. Danijel Labaš, recenzent i sam autor.

Knjiga je nastala sabiranjem tekstova o demokraciji i našem ponašanju u njoj koje je autor objavljivao u kolumni Abeceda demokratskog ponašanja dr. Pavla Brajše u tjedniku Glas Koncila.

Urednik knjige i Glasa Koncila mons. Miklenić, pojasnio je aktualnost teme u društvenom i povijesnom trenutku te je istaknuo važnost dijaloga i prihvaćanje različitosti u dijalogu, što je preduvjet demokratskog ponašanja i demokratskog društva. Podsjetio je na Drugi vatikanski koncil, tj. na susret Crkve i suvremenog svijeta i istaknuo kako Crkva otada prihvaća slobodu mišljenja i službeno zastupa pluralnost.

Recenzent knjige dr. sc. Danijel Labaš istaknuo je kako je svojim poznatim autorskim stilom – britkim, kratkim, jasnim, jednostavnim, sažetim i razumljivim tekstovima – dr. Brajša još jednom potvrdio da mu je na prvom mjestu čitatelj. Upravo zbog toga autor želi – i u tome i uspijeva – učiti ljude kako ispravno, pošteno, demokratski komunicirati i kako u toj komunikaciji ne biti usredotočen samo na sebe i svoj cilj.

- Naučio sam da je kvalitetni razgovor jedini instrument s kojim možemo poboljšati svoj život i život s drugima oko sebe, pa dulje biti sretan kod kuće i na poslu. Shvatio sam da nam u tome može pomoći samo kvalitetna demokracija čiji je preduvjet kvalitetna komunikacija - rekao je na predstavljanju knjige "Abeceda demokratskog ponašanja" dr. Pavao Brajša.

Autor se također osvrnuo na svoju dugogodišnju suradnju s Glasom Koncila te napomenuo kako je njegova supruga zaslužna za pisanje u Glasu Koncila koje traje već 12 godina. Predstavljanje je moderirao v.d. ravnatelj Glasa Koncila Stjepan Pogačić.

Izvor. Glas koncila

Komentari