Drone Hunter: Prošlogodišnja turneja bila je odlična, u pripremi je novi album

Objavljeno: 28.07.2015. 19:25

Zadnja izmjena: 07.03.2016. 13:53

Foto: Drone Hunter

Varaždinski bend Drone Hunter postoji i djeluje od travnja 2012. godine. Postavu benda čine Rus na bubnjevima, Klen na bas gitari i Fitz na gitari. Iza sebe imaju šezdesetak održanih koncerata u osam zemalja,  jedan album i europsku turneju.

Za portal eVaraždin.hr dečki iz benda Drone Hunter otkrili su nam gdje su trenutno, što rade i kakvi su im planovi za budućnost.

Što trenutno radi Drone Hunter?

Trenutno smo u procesu stvaranja glazbe za drugi album te smo negdje na pola puta do dovršavanja materijala.  Uz to, nastojimo svirati i što više koncerata tako da u isto vrijeme radimo na tome da na jesen opet imamo solidno popunjen raspored svirki.  Neke od naših novih pjesama već sviramo na koncertima.

Ove godine imali ste mnogo svirki. Gdje ste sve bili?

Početkom ove godine Rus nije iz zdravstvenih razloga mogao 3 mjeseca svirati, pa nam je kolega Pero iz Insolitvs velikodušno uskočio u pomoć odsviravši s nama svirke koje smo imali bukirane u BiH, Austriji i Češkoj.  Kad se Rus vratio za bubnjeve krajem travnja odsvirali smo još nekih desetak svirki, većinom u Sloveniji, jednu u Splitu i jednu u Čakovcu. Sljedeće što imamo na rasporedu je festival Idemo Otok u Ludbregu 1. kolovoza te RockLive festival u Koprivnici 13. kolovoza.

Kako je bilo na prošlogodišnjoj desetodnevnoj turneji?

Što se tiče naše turneje, održali smo jeprošle godine krajem studenog i početkom prosinca. Svirali smo u Austriji, Njemačkoj, Belgiji i Nizozemskoj.  

Kakva su iskustva s te turneje?

Za bend poput našeg to je bilo veoma uzbudljivo iskustvo, jer nikad nismo ništa takvo doživjeli. Posjetili smo krasna mjesta, upoznali hrpu novih ljudi, probali hrpu novih piva i predstavili ljudima naš bend, našu glazbu i naš pristup.  Bilo je jako puno zabavnih trenutaka i anegdota, ali njih je najbolje pohraniti u sjećanjima  i tamo ih ostaviti.

Planovi za budućnost?

Svakako planiramo još jednu turneju ali sve u svoje vrijeme. S obzirom na to da sva trojica radimo, tu postoji problem usklađivanja godišnjih i slične logističke kvake, ali ako smo jednom uspjeli, valjda ćemo i drugi put.

Drone Hunter možete pratiti na službenom Facebook profilu, Youtube kanalu i Bandcamp stranici.

Komentari