Drugi ovosezonski koncert Varaždinskog kvarteta

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 19.06.2013. 09:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U srijedu, 19. lipnja Varaždinski kvartet održat će svoj drugi sezonski koncert u 2013. godini.

Koncert će se održati u Galeriji starih i novih majstora, palača Sermage, s početkom u 20 sati, a na programu će biti djela Ivana Brkanovića, Ivana Josipa Skendera i Josipa Štolcera Slavenskog.

Ovom prilikom bit će promovirano prvo tiskano izdanje 1. gudačkog kvarteta Ivana Brkanovića. Povodom prvog izdanja, promocija tog kvarteta održava se diljem Hrvatske, pa se i Varaždinski kvartet pridružuje ovom važnom događaju. Uvodnu riječ o ovom izdanju održat će muzikologinja Bosiljka Perić Kempf.

Varaždinski kvartet osnovan je 1999. godine. U gradu duge gudačke tradicije do ideje osnivanja Kvarteta glazbenici su došli muzicirajući zajedno u Varaždinskom komornom orkestru.

Kvartet je redovito prisutan u glazbenom životu grada Varaždina, gdje održava koncertnu sezonu. Svoju koncertnu djelatnost kontinuirano upotpunjuje koncertnima diljem Hrvatske, a dva puta nastupio je i na festivalu Lent u Mariboru.

Kvartet se sastoji od akademskih glazbenika Marka Jerbića (I. violina), Anđelka Ilčića (II. violina), Ane Trnjar (viola) i Davora Gluhaka (violončelo).

Ulaz na koncert je besplatan.

Komentari