Noć muzeja

Dvor Trakošćan pripremio bogat program i humanitarnu akciju, evo detalja

Objavljeno: 20.01.2024. 08:31

Zadnja izmjena: 20.01.2024. 08:31

Dvor Trakošćan i ove se godine uključuje na kultnu manifestaciju Noć muzeja, koja će se održati u petak, 26. siječnja s temom 'Muzeji i nova publika', pri čemu su u Trakošćanu napravili program namijenjen svim generacijama, koji će trajati do ponoći.

Kako najavljuju, u 18 sati bit će otvorena izložba Viktora Šipeka, nakon čega će studenti trube Music Art Educationa zajedno sa studentima Umjetničke akademije iz Graza održati koncert trube. 

Za 20 sati najavljuju audiovizualni performans 'Suđenice' u izvedbi 'Vuka' i 'Ptice', odnosno Domagoja Vukovića i Ane Salopek, koji inovativno i suvremeno pristupo narodnoj predaji o vilama, a proučavanjem staroslavenske mitologije, želi doprijeti do nove publike. Spajajući književnost, glazbu i likovnost autori ulaze u mitološki i arhetipski svijet narodnih priča, njegujući nematerijalnu kulturnu baštinu. 

Nakon toga održat će se i drugi dio koncerta trube, a tijekom cijele će večeri Rotary Club Trakošćan održavati humanitarnu akciju 'Zalogaj nade', najavljuju iz Trakošćana.
 

Komentari