Ekomuzej Lepoglava od autora otkupio 30 čipki i 45 suvenira

Objavljeno: 05.08.2012. 08:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Lepoglava.net

Udruga Eko-muzej Lepoglava održala je sredinom srpnja svoju prvu Izvještajnu sjednicu na kojoj je Skupštini podnijela izvješće o radu. S obzirom kako je ovo bila prva sjednica, prisutni su od predsjednika udruge Dejana Bjelivuka dobili informacije o završetku procesa registracije udruge što je bio preduvjet za pokretanje brojnih projekata koji su aplicirani na mnoge natječaje, javlja Lepoglava.net.

Kao svoju glavnu ulogu udruga je imala zadatak prijaviti projekte na fondove EU i fondove ministarstava RH u svrhu financiranja projekta Ekomuzej ali financiranja redovnog rada Udruge.

Jedna od aktivnosti Udruge je i organiziranje otkupa i prodaje čipke. Nastojanje je bilo otvoriti nova tržišta, tako da se ne remete postojeći subjekti koji već rade na tom planu. Udruga je tako tijekom posjeta Mediteranskom sajmu u Dubrovniku dogovorila suradnju oko prodaje na 6 lokacija u Dubrovniku (Dubrovački muzeji, Zračna luka Dubrovnik, Hotel Excelsior, Hotel LaCroma, Hotel Argentina i Hotel Hilton).

Udruga također otkupljuje čipku putem autorskog ugovora od čipkarica s područja Lepoglave, a do sada je otkupljeno 30 čipki i 45 suvenira.

Na sjednici je, s obzirom na brojne upite od strane čipkarica, rečeno kako uz postojeće modele prodaje čipke poput Zadruge, Udruge Danice Bresler, Udruge Ekomuzej Lepoglava postoji i model prodaje „na kućnom pragu“, tj. domaće/kućne radinosti.

Od budućih planiranih aktivnosti na skupštini je spomenuto kako se do kraja godine kani sudjelovati na festivalima čipke u Novedrate (Italija) i Bobowa (Poljska). Uz to, tu je i organizacija 16. Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi.

Komentari