EPK 2020: Poziv udrugama i umjetničkim organizacijama na prezentaciju projekta

Objavljeno: 21.07.2014. 13:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Kako bi predstavili inicijativu Europska prijestolnica kulture te najavili nove aktivnosti u procesu kandidature grada Varaždina i hrvatske regije sjever za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine, u utorak, 22. srpnja, organiziran je susret s predstavnicima varaždinskih udruga i umjetničkih organizacija, ali i s građanima zainteresiranim za sudjelovanje u ovom projektu u kojem uz grad Varaždin sudjeluje još devet gradova – partnera s područja sjeverozapadne Hrvatske.

Projekt kandidature Varaždina i gradova – partnera za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine, predstavit će se predstavnicima udruga i umjetničkih organizacija, kao i svim zainteresiranim građanima.

– Dobra obaviještenost o ciljevima ove europske inicijative te aktivnostima na pripremi kandidature izuzetno je važna za uspjeh cijelog projekta. Stoga Ured za pripremu kandidature i ovoga tjedna nastavlja ciklus edukacije kako bi se što više građana upoznalo s projektom te uključilo u široke aktivnosti vezane uz kandidaturu. Ovoga puta projekt ćemo predstaviti predstavnicima udruga i umjetničkih organizacija, ali i svim zainteresiranim građanima, kako bismo kroz takvu vrst edukacije potaknuli njihovo sudjelovanje u projektu. Vjerujemo kako ćemo na taj način dobiti nove, kreativne ideje ali i široku bazu volontera koji će sudjelovati u brojnim aktivnostima koje planiramo u procesu kandidature za Europsku prijestolnicu kulture – istaknuli su iz Ureda za pripremu kandidature za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Sastanak je planiran za utorak, 22. srpnja, u palači Herzer, a započet će u 11 sati.

Komentari