EPK 2020: Održana edukativna radionica za varaždinske kreativce

Objavljeno: 22.07.2014. 19:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Julijana Marčec

Predstavnici čak tridesetak varaždinskih udruga odazvali su se na edukativnu radionicu koju je u utorak, 22. srpnja organizirao Ured za pripremu kandidature Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture.

Voditelj Ureda Raymond Rojnik je u palači Herzer predstavnicima udruga i civilnih inicijativa, ali i varaždinskim kreativcima koji se žele pridružiti ovom izazovu, predstavio inicijativu Europska prijestolnica kulture te njene glavne ciljeve, istaknuvši pritom europsku dimenziju projekta te ih pozvao na suradnju.

- Budite dio timova koje formiramo, budite aktivni i kreativni, predlažite svoje ideje i programe, nudite projekte  - istaknuo je na predstavljanju Raymond Rojnik te pozvao predstavnike udruga i inicijativa da projekte prijavljuju na obrascima koji su dostupni na mrežnoj stranici – www.varazdin2020.eu.

Predstavnicima udruga predstavljen je i proces kandidature za Europsku prijestolnicu kulture te kriteriji po kojima će se ocjenjivati predloženi projekti.

Na predstavljanju je posebno naglašeno kako su na adresu Ureda već stigle prve inicijative, ali i konkretni programi koji bi mogli postati dio programa Varaždina i gradova – partnera za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

- Ured će biti vaš servis, koji će vam pomoći pri uspostavi novih, međunarodnih kontakata te povezivanju s partnerima u inozemstvu, a pružit će i pomoć prilikom definiranja i pisanja projekata, kao i u pronalaženju izvora za njihovo financiranje – rekao je Rojnik te posebno naglasio važnost dugoročne održivosti prijavljenih projekata.

Komentari