Ernest Fišer dobitnik ugledne pjesničke nagrade "Dubravko Horvatić"

Objavljeno: 28.04.2015. 11:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Varaždinski književnik i novinar Ernest Fišer ovogodišnji je dobitnik ugledne hrvatske pjesničke nagrade "Dubravko Horvatić", koju od 2005. godine dodjeljuje tjednik za kulturu "Hrvatsko slovo" u Zagrebu.

Ovo vrijedno stručno priznanje (brončanu plaketu - rad akademskoga kipara Krune Bošnjaka) pjesniku Fišeru uručio je Stjepan Šešelj, glavni urednik "Hrvatskog slova", na prigodnoj svečanosti održanoj u subotu, 25. travnja, u Zagrebu, u povodu obilježavanja 20. obljetnice kontinuiranog izlaženja ovoga tjednika za kulturu.

Vrijedi spomenuti da se godišnja književna nagrada "Dubravko Horvatić" dodjeljuje, prema prosudbi stručnog žirija, za najkvalitetnije pjesničke i prozne priloge objavljene prethodne godine u tjedniku "Hrvatsko slovo". A Fišer je 1. nagradu za poeziju osvojio za ciklus od 10 pjesama pod naslovom "Riječi nikad ne miruju".

Riječ je o pjesmama iz autorove još neobjavljene pjesničke zbirke "Doba nevremena", za koju je dobio i polugodišnju potporu za poticanje književnog stvaralaštva na natječaju Ministarstva kulture Republike Hrvatske za 2015. godinu, a čiji se izlazak iz tiska očekuje ovog ljeta u nakladi zagrebačke "Alfe".

Komentari