suradnja s hnk

eTV - Bulić: 'Glazbena škola u Varaždinu jedna je od najboljih u Europi, sve imamo ovdje'

Objavljeno: 08.10.2023. 08:58

Zadnja izmjena: 08.10.2023. 10:52

Gošća emisije eTV-a, intendantica HNK Varaždin Senka Bulić, istaknula je važnost suradnje kazališta sa Glazbenom školom u Varažadinu, kao i mogućnost kazališta da bude uključeno u razna događanja Grada Varaždina i pokušaja da se otkriju novi mladi umjetnici. 

Želja je Bulić da se iskoriste resursi grada i uključe umjetnici koji izgrađuju Varaždin u repertoar kazališta. Povezano s time, jedna od ključnih suradnji je ona s Glazbenom školom u Varaždinu, koju smatra jednom od najkvalitetnijih u Europi.

- Mi jako puno surađujemo sa glazbenom školom u Varaždinu, meni je divno to da smo većinu pjevača u operi Život i smrt Izabele Eberhardt našli u Varaždinu u spoju sa glazbenom školom pa smo uzeli tu pjevačicu koja pjeva vani u Njemačkoj, Koru Pavelić, koja je fenomenalna. Cijeli orkestar u Život i smrt Izabele Eberhardt, svi su muzičari iz Varaždina. Onda smo sada u Grofici Marici, isto tako, zbor je iz Glazbene škole Varaždin koja je stvarno jedno od najkvalitetnijih škola u Europi i nemamo potrebe posezati za nekim drugim mehanizmima kad sve imamo tu ovdje u Varaždinu. Pokušavam resurse grada, znači neke naše umjetnike, neki ljudi koji su tu, koji tu žive i koji izgrađuju taj grad da budu uključeni u repertoar HNK Varaždin – istaknula je Bulić. 

'Uključeni smo u razna događanja grada'

Kazalište aktivno sudjeluje u različitim događanjima u gradu kako bi se stvorilo mjesto gdje svi mogu biti uključeni. 

- Mi u knjižnici stalno imamo neka događanja, pokušavamo napraviti suradnje sa radionicama, stalno smo povezani na taj način. Oni isto dolaze kod nas na predstave. Sa Koncertnim uredom fantastično surađujemo, sa Baroknim večerima, tako da ja pokušavam zapravo svugdje nekako napraviti neku ljubav i neko prijateljstvo, nitko nije isključen - naglasila je Bulić. 

 

Komentari