hnk varaždin

eTV - Varaždin će dobiti svoju predstavu 'Orašar', evo detalja

Objavljeno: 30.05.2022. 09:26

Zadnja izmjena: 30.05.2022. 09:37

Gostujući nedavno u našem eTV studiju, intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu najavila je predstave koje stižu na pozornicu varaždinskog kazališta, kao i ključne korake do kraja godine.

Povodom 150. obljetnice otvorenja HNK, intendantica je najavila komediju "Buba u uhu" gdje će Ljubomir Kerekeš igrati glavnu ulogu, a u predstavi će sudjelovati cijeli ansambl. Nakon toga slijedi opera "Životi i smrti Izabele Eberhart", gdje će pjevati Kora Pavelić. Livija Pandur će režirati predstavu, Matija Fortuna će dirigirati, a sudjelovat će i glazbenici iz Glazbene škole i mladi pjevači. 

- Nakon Bube u uhu i opere ide Orašar za kraj godine i mislim da je to zanimljivo jer Varaždinci trebaju imati svog Orašara. Moraju imati neku svoju predstavu koja će i kasnije živjeti. To nije balet nego je dječja dramska predstava s osam ili deset točaka. Tu ćemo koristiti baletni studio gospođe Rittig koja već radi koreografije tako da će to biti zanimljivo.

150. obljetnica varaždinskog kazališta

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu iduće godine slavi 150. obljetnicu otvorenja, zbog čega je već spreman i dio programa za iduću godinu.

- U siječnju Krešimir Dolenčić radi predstavu "Mutter Courage", gdje Ljiljana igra glavnu ulogu. Mislim da je ona fantastična glumica i da je super što ćemo jedan projekt raditi baš za nju i da ona pokaže taj svoj raskošni talent. Nakon toga Paolo Magelli radi svoj veliki projekt "Tri sestre", on je fantastičan redatelj i da će Varaždin napraviti nešto posebno i iznimno. Bit će bogat program i mislim da će svi biti zadovoljni.

 

Komentari