"Evo vam ga!": Ispred središnjica HDZ-a i SDP-a Mesek postavlja Tita, Pavelića i Tuđmana

Objavljeno: 02.11.2015. 17:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Ilustracija

U zagrebačkom Domu Hrvatskih likovnih umjetnika, u utorak, 3. studenoga, u 18 sati, otvara se izložba varaždinskog multimedijalnog umjetnika Ivana Meseka pod nazivom: “Evo vam ga!“. Izložba ostaje otvorena do 9. studenoga...

Rad „Evo vam ga!“  je slika na mash-u, materijalu koji se inače koristi za reklamne panoe i nastala je slikanjem akrilom preko printanog predloška, dimenzija 4 x 4 metra tako da će se dobro vidjeti nakon što se izvjesi na pročelju Doma Hrvatskih likovnih umjetnika, pojasnio je Ivan Mesek.

- Izložba je namjerno tempirana u predizborno vrijeme, a motiv prikazuje „ultimativnog vođu“, nastalog kombiniranjem portreta Franza Jozefa, Josipa Broza Tita, Ante Pavelića i Franje Tuđmana u novonastalog „bastarda“ -  kazao je Mesek dodavši da njegov rad „konačno rješava vječito i uvijek jednako glupo pitanje i dilemu koji  vođa je bio najbolji ili najgori u hrvatskoj povijesti“.

Budući se do sada još nije pronašao definitivan i neupitan odgovor, Mesek je skupio jednog od svih njih, utažujući na taj način i vječitu želju i predanost ovog naroda za silovitim vođama.

Postavljanjem na pročelje Doma hrvatskih umjetnika, na poziciji koja je usmjerena prema središnjicama HDZ-a i SDP-a rad želi napokon riješiti veliku dilemu iz prošlosti, te to pitanje napokon skinuti sa dnevnog reda.

Isto tako, obraća se i svakodnevnim prolaznicima na toj frekventnoj poziciji, te istima poklanja ultimativnog vođu, oca, majku, kuma hrvatske nacije.

Komentari