ne propustite

Film Varaždinke Anje Strelec o radnim migracijama idući tjedan na sceni Rogoz

Objavljeno: 19.11.2023. 09:49

Zadnja izmjena: 19.11.2023. 09:49

Foto: Scena Rogoz

U petak na sceni Rogoz bit će projekcija dokumentarnog filma 'Gdje su nestali svi osmjesi' i tribina o radnoj migraciji Nepalaca, a sve s početkom u 18 sati. 

Riječ je filmu koji tematizira izazove s kojima se suočavaju nepalski radnici migranti koji svake godine napuštaju svoje domove u potrazi za boljim životom u inozemstvu. Dodatno, dokumentarac snažno istražuje prava žena i jedinstvene izazove i probleme s kojima se žene susreću dok rade u stranim zemljama kao i nakon povratka kući. Ove teme će ujedno biti i osnova za tribinu na kojoj će prisustvovati Anja Strelec, autorica filma, koja će govoriti o iskustvu stvaranja filma, zatim sociolog Drago Župarić-Iljić, te Mario Pušić, nagrađivani reporter Jutarnjeg lista, a događaj će moderirati Filip Kušter.

Podsjećamo, ovaj dokumentarni film varaždinske redateljice Anje Strelec dobio je nagradu publike za najbolji međunarodni kratki dokumentarni film na Chania Film Festivalu. Tijekom svoje karijere varaždinska redateljica usmjerila se na socijalne teme, režirajući nekoliko nagrađivanih dokumentarnih filmova koji su prikazivani diljem svijeta na međunarodnim festivalima i televizijama. Studirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a u Francuskoj završila magisterij iz audiovizualne i filmske produkcije i režije.

Komentari