Evo detalja

Film Varaždinke Anje Strelec dobio nagradu publike za najbolji kratki dokumentarni film

Objavljeno: 31.10.2023. 17:34

Zadnja izmjena: 31.10.2023. 17:36

Dokumentarni film 'Where Have All The Smiles Gone' varaždinske redateljice Anje Strelec dobio je nagradu publike za najbolji međunarodni kratki dokumentarni film na jedanaestom po redu Chania Film Festival-u koji se održao od 18. do 28. listopada 2023. na Kreti.

Film tematizira izazove s kojima se suočavaju nepalski radnici migranti koji svake godine napuštaju svoje domove u potrazi za boljim životom u inozemstvu. Dodatno, dokumentarac snažno istražuje prava žena i jedinstvene izazove i probleme s kojima se žene susreću dok rade u stranim zemljama kao i nakon povratka kući.

Do sada je potvrđeno prikazivanje filma na nizu značajnih festivala. Tako će u srijedu, 1. studenog biti prikazan na Workers Unite Film Festival-u koji se održava od 27. listopada do 2. studenog u New Yorku, nakon toga slijede prikazivanja na Calgary Justice Film Festival-u u Kanadi, Dhaka International Film Festival-u u Bangladešu, te na Dalmatia Film Festival-u u Splitu, da spomenemo samo neke od festivala koji su potvrdili prikazivanje filma. Posebna projekcija bit će održana 24. studenog u HNK Varaždin u dvorani Rogoz nakog čega će biti održana panel diskusija. 

Tijekom svoje karijere varaždinska redateljica usmjerila se na socijalne teme, režirajući nekoliko nagrađivanih dokumentarnih filmova koji su prikazivani diljem svijeta na međunarodnim festivalima i televizijama. Studirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a u Francuskoj završila magisterij iz audiovizualne i filmske produkcije i režije.

Komentari