Vanima: Film varaždinskih kreativaca na festivalu dječjeg filma u Seattleu

Objavljeno: 04.01.2015. 11:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Hrvatski filmski savez

Filmovi mladih filmskih autora iz kinoklubova u Varaždinu, Zaprešiću i Zagrebu uvršteni su na dva međunarodna filmska festivala posvećena dječjem stvaralaštvu koji će se u siječnju održati u Seattleu i Bangladešu...

Nova 2015. godina počela je i više nego dobro za mlade filmaše čija su ostvarenja uvrštena na dva međunarodna filmska festivala posvećena dječjem stvaralaštvu.

U Seattleu, na 10. po redu Children's Film Festivalu, inače najvećih festival što dječjeg filma, što filmova za djecu na Zapadnoj obali koji okuplja preko 175 filmova iz 45 zemalja svijeta te preko 10.000 gledatelja će se prikazati dva animirana ostvarenja nagrađena na 50. Reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva, te 17. Filmskoj reviji mladeži.

Riječ je o „Uredskom rendžeru“ Filmsko kreativnog studija Vanima iz Varaždina autora Brune Borovca koji tematizira problematika predugog ostajanja u uredu (danas mnogima itekako bliska) iz dječje vizure i reklami „100% Jabuka“ Foto kino video kluba Zaprešić autorice Jelena Galić, rađenoj za Donna Premium sokove.

Komentari