ako može dubrovnik, možemo i mi

Varaždin službeno dobiva Filmski ured, a cilj je promocija grada kao idealnog mjesta za snimanje svih vrsta filmova

Objavljeno: 07.11.2018. 12:17

Zadnja izmjena: 07.11.2018. 12:17

Danas je povodom najave Filmskog ureda kojeg grad dobiva i Filmskog kluba kina Gaj održana konferencija za novinare. Učinjeno je to s razlogom jer se 7. studenog ujedno u kinu Gaj obilježava Dan neovisnih kina kao član Hrvatske mreže nezavisnik kinoprikazivača.

Riječ je o filmskoj manifestaciji koja se održava na dan osnutka Kino mreže 7. studenog, a organizira ju Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom. Događanja diljem Hrvatske, pa tako i u Varaždinu u kinu Gaj, usmjerena su na promoviranje kina, kinematografske djelatnosti i filmske kulture. Građani će tako danas imati priliku besplatno pogledati sljedeće filmove 'Karate Kid' u 18:00 sati i 'Ponoćni' Ekspres u 20:30 sati. 

Filmski ured je pojam koji znači da grad ima besplatnu uslugu za pomoć kod traženja lokacija, izdavanje dozvola za snimanje i druge zahtjeve produkcije. Cilj je promocija Varaždina kao pogodnog mjesta za snimanje svih vrsta filmova, a koncept Varaždina kao film friendly grada bazira se na konceptu državnih poticaja te na konceptu razvoja gospodarstva, povećanja lokane potrošnje i izravnih benefita za lokalnu zajednicu kao i na turističku promociju. Kako bi se to postiglo, prvi korak je osnivanje Filmskog ureda. 

Osnivanjem Filmskog kluba tendencija je približiti filmsku povijest široj publici prikazivanjem značajnih filmskih ostvarenja, jer kako kažu u Filmskom klubu, u Varaždinu ima dosta filmofila, a želja nam je stvoriti nove. Za one koji vole horor klasike, u petak, 9. studenog u 20.30 sati prikazivat će se 'Isijavanje' poznatog Stanleya Kubricka. 

Komentari