Folkofonija 2014. -  Međunarodni festival tradicijske kulture održat će se od 29. kolovoza do 4. rujna u Varaždinu.

Festival tradicijske kulture zajednički organiziraju Centar tradicijske kulture i Koncertni ured Varaždin, a osim svih skupina Centra tradicijske kulture na festivalu će nastupiti gosti iz Bosne i Hercegovine, Poljske, Mađarske, Slovenije i Bjelorusije.

Sedmodnevni festival osim u  Varaždinu program će imati i u Lepoglavi i na Trakošćanu. 

Večer tamburaške glazbe najavili su za petak, 29. kolovoza na Kapucinskom trgu, a dan kasnije na istom trgu -  Folklorni gala koncert na Folkofoniji 2014.

- U nedjelju, 31. kolovoza razgledat ćemo Trakošćan i Lepoglavu, pa ćemo u Lepoglavi u poslijepodnevnim satima imati i nastup na otvorenoj pozornici  -  istaknuli su organizatori dodajući kako će se program nastaviti na varaždinskom Kapucinskom trgu gdje će prirediti Etno večer na kojoj će nastupiti folklorna društva.

Prvog dana rujna na Folkofoniji  će organizirati Stručni skup s okruglim stolom  pod naslovom "Tradicijska kultura kao dio odgojno-obrazovne prakse", a dan kasnije će sudionici festivala odnosno članovi Centra obilaziti dječje vrtiće. Posljednja dva dana rezevirana su za nastupe i druženja sudionika ovog zanimljivog festivala kojem je cilj pridonijeti popularizaciji tradicijske kulture u Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

Organizatori  program priređuju u znaku kandidature Varaždina i hrvatskog sjevera za Europsku prijestolnicu kulture 2020 pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i Međunarodne organizacije festivala folklora i tradicijske umjetnosti (CIOFF).

Komentari

26.07.2014. 15:16h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: CTK Varaždin