nova instalacija

Foto - Ovo je rezultat zanimljive suradnje Gospodarske škole Varaždin i Nikole Vudraga

Objavljeno: 23.09.2022. 14:49

Zadnja izmjena: 23.09.2022. 14:51

Foto: Iva Habulan

U Gospodarskoj školi Varaždin danas je postavljena umjetnička instalacija koju su učenici izradili uz pomoć umjetnika Nikole Vudraga, a održan je i razgovor s učenicima iz  partnerskih država (Španjolska, Grčka, Hrvatska, Švedska, Francuska, Njemačka). 

Naime, Gospodarska škola Varaždin je obilježila Europski tjedan održivog razvoja (European week of sustainable development) od 19. do 23. rujna 2022. organizacijom kratkotrajne aktivnosti učenja, poučavanja i osposobljavanja u okviru Erasmus+ projekta ARTS FOR FUTURE pod nazivom Why CANS? Centralni događaj u sklopu projekta, postavljanje umjetničke instalacije, održan je danas.

Umjetnik Nikola Vudrag ugostio je sudionike ovog projekta u RezervART-u te je uz obilazak kompleksa organizirao edukativne i praktične radionice izrade umjetničkih predmeta od gline i otpadnih limenki. Umjetnička instalacija izrađena od otpadnih limenki u koje su posađene ukrasne biljke postavljena je ispred škole kako bi učenike podsjećala na važnost recikliranja i održivosti.

- RezervArt se uključio u ovaj projekt jer se odnosi na srednjoškolce, a na djeci svijet ostaje. Svijet je trenutno u problemu jer nedostaje ljudi koji rade fizičke poslove i super je da se potiče kreativnost u mlađim danima, ne samo da budu umjetnici nego da si sami znaju izraditi neke stvari. Bilo je učenika iz više zemalja, a točno se vide razlike u pristupu ovisno o zemlji iz koje dolaze. Bilo je radionica s drvom, glinom i metalom, a djeca su sama birala tko je što želio. U radionici metala radili smo ružice, ali tako da nisu odmah zaključili što izrađujemo. Onaj tko je to prvi odgonetnuo dobio je ružicu na poklon - rekao je Vudrag.

Komentari