Grad Varaždin

Foto - Hrvatska operna akademija okupila u Varaždinu pjevače iz cijelog svijeta

Objavljeno: 02.08.2023. 17:44

Zadnja izmjena: 02.08.2023. 17:55

Hrvatska operna akademija provodi od 25. srpnja do 13. kolovoza u Varaždinu ljetni edukativni program za glazbenike, okupivši na jednom mjestu operne pjevače iz cijeloga svijeta, a predstavnike akademije danas je primio varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

Osnovana prošle godine, Hrvatska operna akademija brzo je zadobila pozornost i priznanje u opernom svijetu. Broj polaznika Akademije ove se godine udvostručio, privlačeći još više studenata iz cijelog svijeta, a okuplja ambiciozne operne umjetnike iz SAD-a, Meksika, Kanade, Kazahstana, Južne Koreje, Austrije, Grčke, Španjolske, Italije, Ukrajine i drugih zemalja, navodi se u priopćenju iz Grada Varaždina. Suorganizatori njezinog edukativnog programa su HNK u Varaždinu i Koncertni ured Varaždin, partner projekta je Gradski muzej Varaždin, dok je pokrovitelj Grad Varaždin.

-Ponosan sam što je Grad Varaždin upravo prošao prvi krug izbora UNESCO Mreže kreativnih gradova za područje glazbe, odnosno izbora za UNESCO Grad glazbe. Slijedi drugi krug izbora i znat ćemo rezultate krajem listopada. Grad Varaždin se svojom bogatom glazbenom povijesti, ali i sadašnjosti uvijek dokazuje kao grad glazbe i uvijek ćemo podržavati talentirane umjetnike u našem gradu. Svim polaznicima želim puno novih glazbenih znanja i profesionalnih uspjeha – rekao je gradonačelnik Bosilj na prijemu.

Po riječima osnivača i predjsednika Hrvatske operne akademije Davida Oštreka, akademija za cilj ima postati glavno odredište za mlade operne umjetnike iz cijelog svijeta. Posvećena je poticanju nove generacije opernih talenata i pružanju poticajnog i inspirativnog okruženja za umjetnike da rastu i razvijaju svoje vještine. 

Uz Bosilja i Oštreka, prijemu su nazočili i tajnik Akademije Robert Veseljak, voditeljica marketinga Klaru Kovačević, predavači na Akademiji Jak Mihelač i Tamara Ivaniš, te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić i ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik, navodi se u priopćenju.

Komentari