FOTO: A zašto baš krava? Zato da biste me baš to mogli pitati!

galerija-images/krave foto

Objavljeno: 18.04.2015. 18:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: V. Mihalić

Na varaždinskom Trgu Republike Irske cijelog dana slavi se kandidatura Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture 2020, a pažnju mnogih prolaznika privukle su krave.

A zašto baš krave?

- Upravo zato da biste mi mogli postaviti to pitanje - rekao nam je varaždinski umjetnik Živko Toplak vlasnik jedne od izloženih krava.

Krave su dio performansa kojem je smisao da izazove reakciju, da provocira. Svoje slikarsko umijeće na kravama u zelenoj oazi pokazat će varaždinski umjetnici Živko Toplak i Ivan Mesek. Prva krava, upravo ova u vlasništvu Živka Toplaka, došla je iz Križevaca.

- Ovo je prva takva proizvedena krava, a napravljena je u jednoj tvornici u Križevcima. Posljednjih nekoliko godina krave su postale vrlo popularne. Krasile su mnoge europske prijestolnice, a čak su otišle i preko bare, gdje je jedna banka kao svoju reklamu na zidovima izvjesila upravo ovakve krave - doznali smo od Toplaka.

A što će Toplak i Mesek s kravama?

- Ja ću svoju samo malo osvježiti bojom, dok će Mesek svoju u potpunosti obojiti - najavio je Toplak, a kakvu ideju ima Mesek, vidjet ćemo tek kada bude gotova.

- Imam već ideju u glavi, ali ne želim ništa otkriti. Sve koje zanima neka dođu u Šenoinu na Trg Republike Irske - pozvao je Ivan Mesek.

Osim performansa s kravama, gurmani mogu uživati u irskom gulašu, a u 19 sati počinje koncert glazbenog sastava Patrick Walker Trio koji su se već počeli zagrijavati i odradili tonsku probu uz oslikavanje krava.

{gallery}krave foto{/gallery}

Komentari