Varaždinske barokne večeri

Foto - Dodijeljene nagrade 53. Varaždinskih baroknih večeri

Objavljeno: 05.10.2023. 10:23

Zadnja izmjena: 05.10.2023. 10:23

Foto: Grad Varaždin

Posljednji dan 53. Varaždinskih baroknih večeri dodijeljene su festivalske nagrade i održan je koncert učenika Glazbene škole uz Varaždinski komorni orkestar.

U festivalskoj godini kada je Švicarska bila zemlja partner 53. Varaždinskih baroknih večeri dvije su festivalske nagrade pripale upravo ansamblima koji su stigli iz partnerske zemlje. Posljednji koncert festivala izođača iz poznate švicarske Schola Cantorum Basiliensis oduševio je festivalski žiri koji mu je dodijelio nagradu „Ivan Lukačić“ za najviši izvodilački domet ansambla. Nagrada „Jurica Murai“ za najbolju interpretaciju dodijeljena je ansamblu Capricornus consort Basel te glazbenicama dua Alter Ego Eleonora Bišćević i Arianna Radaelli. Laureatima je čestitao i varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj.

- Varaždin je hrvatska prijestolnica kulture, a ovih baroknih dana postajemo i europska. Pohvaljujem izbor Švicarske kao zemlje partner i besprijekornu organizaciju festivala - rekao je gradonačelnik Bosilj.

Ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić poručio je da je festival ove godine bio na svjetskoj razini.

- Presretan sam što su nam svi koncerti bili popunjeni i to nam je nama organizatorima najveća nagrada. Iznimni glazbenici na neki su način postavili nove vrhunce glazbene interpretacije. Nadam se da ćemo uz tu beskompromisnu kvalitetu i dalje trajati. Radujem se idućoj godini, kada ćemo za publiku ponovno pripremiti vrhunske koncerte, ali i njegovati hrvatsku glazbenu baštinu i brinuti o mladima - istaknuo je Bobić.

Komentari