teška zadaća pred žirijem

FOTO: DODJELA NAGRADA BAROKNIH VEČERI 'Malo sam ganut, ali ovo je najbolje organizirani festival u Hrvatskoj'

Objavljeno: 02.10.2017. 20:02

Zadnja izmjena: 02.10.2017. 20:03

Foto: Željko Porobija

Nakon 20 koncerata u Varaždinu, 15 u drugim mjestima te 20 popratnih programa, večeras je došlo vrijeme i da se u gradskoj Vijećnici dodijele nagrade 47. Varaždinskih baroknih večeri. 

Organizatori festivala vrlo su zadovoljni obavljenim poslom, što se moglo jasno razlučiti i u pozdravnom govoru Davora Bobića.

- Malo sam ganut, ali je ovo velika stvar za našu zemlju u kojoj se vode brojne bespredmetne rasprave. Ovo je najbolje organizirani festival u zemlji. - rekao je Bobić, zahvaljujući se svima koji su pomogli u ostvarenju.

Žiri u sastavu Zdenka Weber, Nataša Maričić i Predrag Šantek imali su prilično težak posao za odabir onih koji se svojom izvedbom toliko ističu da bi bili posebno nagrađeni.

- To zapravo i nisu nagrade, to je više neko naše priznanje uz sitne darove. - izjavila je Zdenka Weber. Stoga su nagradu "Jurica Murai" za najbolju intepretaciju dali i Capelli Cracoviensis za koncert održan jučer u Franjevačkoj crkvi te sopranistici Ivani Lazar za sudjelovanje na 2 koncerta u okviru ovih Baroknih večeri. Nagradu "Ivan Lukačić" za najviši izvodilački domet ansambla pripala je Zboru i orkestru Panonske filharmonije pod ravnanjem Tibora Bogányija za koncert održan u Katedrali 24. rujna.

Komentari