koncert

Foto - Dvorište Vile Bedeković postaje pozornica za mlade glazbenike iz Barcelone i Varaždina

Objavljeno: 25.04.2024. 12:36

Zadnja izmjena: 25.04.2024. 12:48

Foto: Lidija Filipović

U suradnji s glazbenom školom IEA Oriol Martorelli iz Barcelone, zborom Via i Koncertnim uredom Varaždin, Glazbena škola u Varaždinu najavljuje koncert koji će se održati u četvrtak, 2. Svibnja, u dvorištu Vile Bedeković s početkom u 20 sati.

Koncert nosi naziv 'Koncert mladih simfoničara Barcelone i Varaždina', a ravnatelj Glazbene škole Davor Matačić istaknuo je kako je ovo već treća suradnja s jednom europskom glazbenom školom.

- To je škola s kojom smo stupili u kontakt u Nizozemskoj kada smo pristupali udruzi Young Music Talents. Uslijedio je Erasmus projekt gdje su učenici boravili dva tjedna u Barceloni i sudjelovali na njihovom koncertu za Božić. Nastupali su na značajnom događaju u prekrasnoj bazilici u gotičkoj četvrti Barcelone. Ta crkva je bila ispunjena i isto se nadam da će biti i na otvorenom prostoru u Varaždinu u dvorištu vile bedeković idućeg tjedna – rekao je Matačić.

'Ovo je četvrti veliki zajednički projekt'

Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin kazao je kako je suradnja sa Španjolskom započela 2016. Kad su bili partneri Varaždinskih baroknih večeri.  

-  Upravo to partnerstvo ima za cilj povezivanje ostalih dionika u kulturi i glazbi. Nastavilo se s božićnim koncertom za Veleposlanstvo, a kulminacija je ovaj koncert. U četiri velika projekta koja smo imali sa Glazbenom školom bilo je više od 1000 sudionika koji su se predstavili pred tisućama gledatelja. Produkcija je uvijek sjajna i bit će i ispred vile Bedeković. Ulaz je besplatan i garantiramo jedan sjajan doživljaj – dodao je Rojnik.

Kako je naglasila zamjenica župana Silvija Zagorec, Glazbena škola u Varaždinu se ističe svojim proaktivnim radom i suradnjom s međunarodnim institucijama, a pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić istaknula je kako Grad podržava ovu školu zbog njenog značaja te doprinosa kulturnoj i umjetničkoj suradnji. Koncert su još predstavili dirigentica Dada RužićJerónimo Fuentes Candau, savjetnik i zamjenik šefa Misije Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj.

Komentari