Produkcija 'Večernji list'

Foto - U Županijskoj palači održala se projekcija filma o neandertalcima, evo detalja

Objavljeno: 09.03.2023. 14:30

Zadnja izmjena: 09.03.2023. 18:19

Foto: Borna Sabolić

Danas se u prostorima Skupštinske dvorane Županijske palače u Varaždinu održala projekcija dokumentarnog filma 'Neandertalci' u produkciji Večernjeg lista.

Sam je dokumentarni film stigao kao nastavak specijala od 120 stranica, a vraća se desetak tisuća godina unazad, u vrijeme kada je područje Jadranskog mora travnata ravnica, prosječna temperatura oko ništice, a Hrvatskom lutaju špiljski medvjedi i hijene, pragoveda i nosorozi.

- Ovo je zaista dodatna promocija Varaždinske županije. Mi smo prije kojih dva, tri tjedna donijeli plan razvoja Varaždinske županije za razdoblje do 2027. godine i među pedeset bitnih projekata te investicija nalazi se izgradnja jednog prezentacijskog centra ili muzeja vezano za to područje, odnosno za špilju Vindija tj. neandertalce – rekao je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Svima pozvanima obratio se i glavni urednik Večernjeg lista, Dražen Klarić koji je rekao kako je cilj ovog dokumentarnog filma bila promocija Sjeverozapadne Hrvatske te sve ono što nam se čini dovoljno poznatim, a zapravo i nije.

Komentari