Varaždinska županija

Foto - Folkloraši na prijemu kod župana Stričaka zadnjeg dana COFA-e

Objavljeno: 14.07.2023. 18:49

Zadnja izmjena: 14.07.2023. 18:58

Sudionike međunarodnog folklornog festivala COFA u Županijskoj palači primio je danas varaždinski župan Anđelko Stričak, zahvalivši im na glazbi, pjesmi i plesu koji su i ove godine pružili Varaždinu i diljem županije,  izvijestili su iz Županije. 

- Hrvatska je bogata tradicijskom kulturnom baštinom i upravo je ona identitet svake zemlje. Vjerujem kako ste svi ponosni na svoju baštinu, običaje, tradiciju i kulturu. To treba cijeniti i poštivati, kako svoju, tako i tuđu. Drago mi je što je Varaždinska županija i drugu godinu zaredom generalni pokrovitelj ovakve vrste festivala, koji nam u ovo vrijeme izazova itekako dobro dođe – rekao je Stričak na prijemu za sudionike COFA-e.

Predstavnici folklornih skupina nakratko su se predstavili te zahvalili Varaždinskoj županiji na toploj dobrodošlici i gostoprimstvu. Na prijemu su sudjelovali i direktorica te idejna začetnica festivala Petra Golubar, 
direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ, kao i tajnik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije Pjerino Hrvaćanin, navode iz Županije.

Međunarodni folklorni festival COFA , koji se održava od 9. do 14. srpnja, okupio je 300-tinjak sudionika iz Meksika, Sjedinjenih Američkih Država, Rumunjske, Poljske, Gruzije i Hrvatske, a folklornu avanturu ove godine ugostila su četiri grada  (Varaždinske Toplice, Lepoglava, Novi Marof i Varaždin) te općine Ljubešćica, Visoko i Maruševec. Službena ceremonija zatvaranja festivala održat će se danas u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu s počekom u 19,30 sati.

Komentari