Grad Varaždin

Foto - Izložba Nikole Vudraga otvorena u gradskom parku; Ovo je početak, slijede London, Venecija, Malta..

Objavljeno: 17.08.2023. 20:24

Zadnja izmjena: 18.08.2023. 13:17

U varaždinskom gradskom parku otvorena je večeras izložba poznatog varaždinskog umjetnika Nikole Vudraga, u sklopu koje je izložio 10 svojih prepoznatljivih skulptura iz opusa "Heraklovi zadaci" i popularne mrežaste glave "Iron Maiden".

Po njegovim riječima, ovo je početak jedne velike priče, koja se proteže u sljedeće dvije godine, a uključuje izložbe u Galeriji Saatchi u Londonu, u Poljskoj te na na biennalima u Veneciji i Malti.

 - Ovo je početak i drago mi je da je početak u Varaždinu. Izloženi su Kerinejska košuta i stimfalske ptice ili kako to drugi vide Flamingo... Dijamanti su posljednji serijal, a glave već svi jako dobro znate. To su sad jedne od zadnjih glava koje ćete vidjeti, a prelazim  na veće formate - izjavio je Vudrag novinarima.

Izložbu je otvorio zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, a Vudrag je zahvalio i ekipi iz Varkoma i Čistoće te svima iz Grada koji su uspjeli s njime napraviti 'jutarnji performans', vozeći te velike skulpture kroz grad, dok su virile iz kamiona i viličara. - Sve skulpture koje su danas izložene u varaždinskom gradskom parku ići će na neke od navedenih izložbi u inozemstvu - zaključio je.  

Izložba na Šetalištu Vatroslava Jagića kraj kazališta može se pogledati sve do 3. rujna.

Komentari