Grad Varaždin

Foto – Izložba o Slobodi, najstarijem varaždinskom nogometnom klubu

Objavljeno: 14.07.2023. 17:41

Zadnja izmjena: 14.07.2023. 18:42

Udruga Đuro Kulčar, koja se bavi održavanjem tradicije igranja nogometa u Varaždinu, otvorila je foto izložbu o nogometnom klubu Sloboda, najstarijem klubu u Varaždinu, koji djeluje još od 1931. godine, nastojeći što vjernije prikazati čitav period njegova djelovanja, od 1931. do ove godne.

- Mislim da smo u tome uspjeli. Izložba sadrži više od 50 slika svih onih generacija koje su ostavile trag i održale klub, eto, već 92 godine - izjavio je tajnik te udruge Drago Posavec, zahvalivši svima koji si im pomogli u organizaciji te foto izložbe.

Istaknuo je pritom posebno Savez športova Varaždinske županije, Zajednicu sportskih udruga Varaždin, kao i Grad Varaždin, koji su ih podržali u tome i dali svoj doprinos u financijskom smislu.

- Ova izložba može biti samo putokaz za mlade generacije, koji mogu vidjeti da sport ne počinje od danas, nego traje, a sve ono što su napravile bivše generacije, samo može biti podstrek za daljnje uspjehe mlađih kategorija – rekao je Posavec. Ujedno, čestitao je klubu Sloboda što se, usprkos ovih godina tijekom kojih nisu imali neke sjajne rezultate, uspio održati s puno mladih, koji su garancija da će Sloboda danas-sutra opet biti prvoligaš.

Izložbu su posjetitelji brojni ljubitelji nogometa, a pridružio im se i zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković

Inače, Udruga se zove po Đuri Kulčaru, Varaždincu koji je prvi donio nogometnu loptu u Grad Varaždin te daleke 1931. godine.

 

Komentari