U povodu Dana županije

Foto - Izložba "Volim svoju županiju" otvorena u atriju Županijske palače

Objavljeno: 08.09.2023. 18:18

Zadnja izmjena: 08.09.2023. 18:25

U okviru obilježavanja Dana Varaždinske županije, u atriju Županijske palače otvorena je danas atraktivna i zanimljiva izložba „Volim svoju županiju“ u organizaciji Hrvatske zajednice županija, priopćeno je iz Varaždinske županije. 

Izložbu je u nazočnosti varaždinskog župana Anđelka Stričaka, njegove zamjenice Silvije Zagorec, varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja, autore fotografija te članove stručnog žirija otvorio župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, predsjednik Hrvatske zajednice županija.

- Prije osam godina, kada smo prvi puta razmišljali o projektu „Volim svoju županiju“, cilj nam je bio građanima približiti dijelove Lijepe Naše za koje možda nisu ni znali da postoje... Ovaj projekt reflektira ciljeve koje smo mi kao zajednica svih hrvatskih županija definirali još prije gotovo 20 godina – regionalni razvoj, regionalna suradnja i potpuna fiskalna i funkcionalna decentralizacija, jer samo ona vodi ka stvaranju snažnih i gospodarski konkurentnih županija. Danas mogu reći da smo uspjeli u svojoj namjeri da se približimo i mlađoj populaciji - istaknuo je župan Marušić.

Župan Stričak je istaknuo kako će se kroz fotografije građani upoznati s prirodnim i kulturnim ljepotama svih hrvatskih županija, navodi se u priopćenju. - Kada pogledamo sve ove fotografije onda zaista možemo biti ponosni na našu Domovinu koja je toliko lijepa, a njena različitost je čini bogatom. Hvala Hrvatskoj zajednici županija i županu Marušiću što su odlučili ovu izložbu postaviti u atriju naše palače i to u tjednu kada obilježavamo trideset godina od ponovnog formiranja Varaždinske županije. Svakom pristiglom fotografijom svi sudionici, posjetitelji izložbe, baš kao i organizatori, otkrivati će djeliće Hrvatske za koje nisu ni svjesni da postoje i nisu ih ni imali prilike vidjeti - rekao je župan Stričak.

Izložbu građani mogu razgledati idućih desetak dana.
 

Komentari