međunarodno natjecanje

Foto - Katarina Krpan na natjecanju pijanista u Varaždinu predstavila svoj CD

Objavljeno: 11.05.2022. 18:46

Zadnja izmjena: 11.05.2022. 18:46

Na drugom danu Međunarodnog natjecanja pijanista Memorijal Jurica Murai & Murai Grand Prix zagrebačka umjetnica i pijanistica Katarina Krpan varaždinskoj je publici predstavila svoj CD "J. S. Bach: Dvoglasne i troglasne invencije".

Katarina Krpan uvrstila se među vodeće hrvatske koncertne umjetnike priredivši niz zapaženih recitala, nastupa uz simfonijske i komorne orkestre te večeri komorne glazbe. Pored nastupa ostvarenih uz pratnju Zagrebačkih solista, Zagrebačke filharmonije i Simfonijskog orkestra HRT-a, koncertirala je i s brojnim inozemnim orkestrima. U dosadašnjoj aktivnosti je uz umjetničku karijeru u zemlji i inozemstvu razvila i pedagošku te pokazala smisao za odgoj mladih glazbenika.

Međunarodno natjecanje pijanista Memorijal Jurica Murai & Murai Grand Prix traje do nedjelje 15. svibnja 2022. godine kada će se održati završni koncert i svečana podjela nagrada pobjednicima natjecanja. Koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu s početkom u 18:00 sati, a koncert će se moći pratiti na službenoj YouTube i Facebook stranici Glazbene škole u Varaždinu.

Komentari