BIG BAND ČAKOVEC

Foto - Klasici američke Big band glazbe u Varaždinu

Objavljeno: 05.07.2021. 12:46

Zadnja izmjena: 05.07.2021. 12:46

Big Band Čakovec uz pomoć Koncertnog ureda Varaždin, Varaždince je odveo na put u SAD uz ritmove američkih klasika big band glazbe poput skladbi Duka Ellingtona, Henryja Mancinija i drugih.

Big Band Čakovec jučer je na Kazališnom trgu u Varaždinu u nešto više od sat vremena izveo američke klasike, ali i domaće pjesme u big band obradama, a termin koncerta poklopio se i s proslavom američkog Dana neovisnosti.

Big band Čakovec osnovan je 1995. godine kao težnja domaćih glazbenika da upotpune kulturnu ponudu grada. U vrlo kratkom vremenu orkestar je postigao zavidnu kvalitetu, te se svrstao među vodeće orkestre u regiji dokazavši to nastupima na relevantnim festivalima u domovini i inozemstvu (LentMaribor, Expo-Virovitica, Proljetni jazz fair-Zagreb, Tradicionalni jazz-Varaždin, i slično). Repertoar Big banda Čakovec sastoji se od poznatih jazz standarda, obradi latinoameričkih, pop i tradicionalnih skladbi prerađenih za big band, te autorskih kompozicija bivšeg voditelja Ladislava Varge i sadašnjeg voditelja Marija Jageca.

Komentari