Foto klub Varaždin: Osvajamo nagrade, a nema novca za put da ih članovi osobno preuzmu

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 23.04.2015. 14:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Željko Plantak

Foto klub Varaždin pored slabih financijskih prihoda uspijeva održati, pa čak i povećati aktivnosti iz područja fotografije u 2015. godini...

Odmah početkom godine u Foto klubu Varaždin održano je više tematskih foto radionica za učenike osnovnih i srednjih škola.  Fotografije snimljene na radionicama  poslane su na izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu i ovih dana stižu rezultati.

Na izložbi Hrvatske kulturne zajednice u Švicarskoj Franu Đurašinu i Ericu Vidoviću, učenicima 8. razreda dodijeljene su zahvale za izlaganje. U mjesecu travnju provodio se veliki broj akcija usmjerenih očuvanju okoliša i prirode.

- Foto klub Varaždin tematskim foto radionicama usmjerenim zaštiti okoliša koje smo provodili na lokalitetima šireg području grada Varaždina i Dravske šume fotografski je doprinosio ekološkim akcijama. Upravo za natječaj „EKO fotka“ , Foto klub Varaždin iz navedenih foto radionica na kojima su sudjelovali učenici osnovnih škola, na fotografski natječaj u Ferdinandovac poslano je 48 fotografija sedmero učenika 7. i 8. razreda – ističu varaždinski zaljubljenici u fotografiju.

Članovi Foto kluba Varaždin ovih dana primili su obavijest da su njihovi radovi primljeni za izlaganje na nekoliko likovnih manifestacija i izložbi fotografija.

Fotografije Željka Plantaka biti će predstavljene na međunarodnoj izložbi „Čovjek i fotoaparat“ u Zagrebu. Na 7. zagorskom likovnom salonu u Krapini biti će izložene dvije fotografije Stanka Totha. Na izložbi fotografija „Knjiga svaki dan 2015“ koja se priređuje uz Noć knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega bit će izložene fotografije Dražena Zrinskog i Stanka Totha.

Na  svečano otvorenje navedenih izložbi pozvani su i autori fotografskih radova iz Foto kluba Varaždin. Nažalost, zbog nedostatka sredstava otvorenju i dodjeli nagrada članovi Foto kluba Varaždin nisu u mogućnosti prisustvovati.

- Isto tako učenici 8. razreda u subotu, 9. svibnja u Hrvatskoj kući “Materina priča” u Zagrebu zbog nedostatka sredstava ne mogu prisustvovati podjeli priznanja Hrvatske kulturne zajednice iz Švicarske. No, entuzijazam time ne splašnjava i mladi i stariji članovi kluba nastavljaju sa slanjem svojih radova na izložbe i natječaje – navode u Foto klubu Varaždin.

Inače, u sklopu manifestacija i proslave kandidature Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture Foto klub Varaždin, Hrvatski fotosavez i Galerijski centar Varaždin u galeriji Galerijskog centra Varaždin 18. travnja organizirali su  međunarodnu izložbu fotografija mladih „XIX. međunarodni fotografski doživljaj baštine“.

Ovim putem organizatori pozivaju sve osnovne i srednje škole da u Uskoj ulici 7 u Varaždinu pogledaju radove svojih vršnjaka iz 19 država Europe.

Komentari