nagrađene aplauzom

FOTO: Koncert uz kavu budi sve veći interes - Varaždinci su uživali u vrhunskoj izvedbi triju dama

Objavljeno: 18.03.2017. 12:54

Zadnja izmjena: 18.03.2017. 13:02

Nakon vrlo uspješnog prvog koncerta uz kavu održanog u prostorima HNK Varaždina, danas je taj sretni niz nastavljen, te je održan još jedan koncert koji je okupio još veći broj posjetitelja, a dvorana Europa media je bila gotovo ispunjena.

U opuštajućoj atmosferi  Jelena Štefanić i Sofija Cingula, su doslovno pijući kavu, otpjevale duet iz Mozartove opere 'Cosi fan tutte' što je ujedno bila i uvertira u čitav repertoar, a na klaviru ih je pratila Ivana Godec Vinceković.

Za svoju izvedbu su tri dame nagrađene velikim pljeskom publike, koja je zbilja raznolika, okupila je srednjoškolce, studente, građane zrele dobi, a prisustvovala je i poneka politička ličnost.

- Tema Bel canto (lijepo pjevanje) nešto je o čemu sanja svaki pjevač, naime od početaka bavljenja  pjevanjem svi mi se poželimo okušati u vokalnim i interpretativnim izazovima ovog dijela repertoara i te epohe koja je zaista, u glazbeno - povijesnom smislu bila prekrasna, a u interpretativnom smislu veliki izazov. Izazov koji je tako dobar i za dušu i za tijelo. - istaknula je ovom prilikom Sofija Cingula.

Organizatori ne kriju zadovoljstvo interesom posjetitelja, te se vesele sljedećem koncertu koji će se održati na istom mjestu, u isto vrijeme. Svakako se moramo složiti kako je ovo uistinu jedinstven način kako provesti subotnje prijepodne, znatno ugodniji od gradske strke i vreve.

Komentari