FOTO: KUD Elizabeta iz Jalžabeta predstavljao Hrvatsku na Balkan Folk Festivalu u Varni

galerija-images/KUD Elizabeta

Objavljeno: 18.08.2015. 09:09

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 13:52

Foto: KUD Elizabeta

KUD Elizabeta iz Jalžabeta gostovao je od 12. do 17. kolovoza na međunarodnom Golden Sands Balkan Folk Festivalu u Varni, ljetnom glavnom gradu Bugarske...

Na festivalu sudjeluju kulturno-umjetnička društva iz cijelog svijeta, a najviše ih dolazi s područja Balkana. Tako su sa nama nastupala društva iz Moldavije, Srbije, Vojvodine, Poljske, Češke, Makedonije, Hrvatske i drugih zemalja, doznajemo od Vladimira Baisa, jednog od članova KUD-a Elizabeta.

- Na put dalek 1.380 kilometara u jednom smjeru, krenuli smo nakon blagoslova župnika vlč. Josipa Vidovića. Bili smo dobro raspoloženi i „naoružani“ grahom iz kuhinje našeg najstarijeg člana po broju nastupa koji se također uputio s nama na ovaj put. Pjesme tijekom putovanja nije nedostajalo, a dobrodošlicu nam je spremio KUD Sv. Križ Začretje s pjesmom „Dobro mi došel prijatel“. Na to smo im odgovorili sa „Došel bum doma , sel si bum pod brajde“ – rekao je Bais.

Kako je KUD Sv. Križ Začretje tada odlazio s festivala, KUD Elizabeta je preuzeo zastavu predstavnika Hrvatske i potom dostojno predstavljao Hrvatsku.

- U predahu između nastupa bilo je i vremena za zabavu, kupanje u Crnom moru te šetnju po pet kilometara dugoj pješčanoj plaži. Večeri su bile rezervirane za zabavu i druženje s članovima ostalih sudionika festivalskog programa. Iako je bilo dosta društava iz Srbije, nikakvih incidenata nije bilo, već su sklopljena nova prijateljstava, a možda i nešto više od toga, između članova društava – zaključio je Bais.

Članovi KUD-a Elizabeta vratili su se u ponedjeljak svojim domovima, bogatiji za nova iskustva s puno lijepih uspomena na nastup u Varni:

Komentari