muzej međimurja čakovec

Foto - Lupino u čakovečkom muzeju otvorio izložbu, umjetnine zauzele sve prostorije

Objavljeno: 20.04.2022. 19:10

Zadnja izmjena: 21.04.2022. 12:50

Foto: Luka Šalamun

Stephan Lupino presjek svojega opusa u 2022. godini od danas predstavlja i čakovečkoj publici - u Muzeju Međimurja Čakovec njegova su djela zauzela sve raspoložive izložbene prostore: atrij, Izložbeni salon i Multimedijalnu dvoranu Riznice Međimurja.

Izložba je danas otvorena, a Lupino će njome predstaviti skulpture, slike, fotografije i namještaj, pri čemu će se dio fotografija moći i kupiti te će prihod biti raspoređen u humanitarne svrhe. I ovom je prilikom Lupinovu izložbu glazbeno obogatio Zack Dust, a ona će posjetiteljima biti dostupna sve do 28. kolovoza. Samom otvorenju izložbe prisustvovali su, između ostalih, i Maša Hrustek Sobočan te međimurski župan Matija Posavec.

- Mislim da nismo mogli na bolji način započeti obilježavanje Dana Međimurske županije. Prošlo ljeto u Zagrebu je otvorena izložba naziva Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti. Upravo danas živimo u vrtlogu nemira i nepoznatog, što je samo još jedan dokaz kako Lupino razmišlja ispred svog vremena. Ovo je ujedno i naš poklon samom Lupinu koji 28. travnja slavi svoj 70 rođendan - rekao je između ostalog Posavec.

Komentari