otvorenje, gliptoteka

Foto - Lupino okupio nekoliko stotina ljudi, stigao i župan Anđelko Stričak

Karizmatičnog umjetnika na izložbi je, kao i mnogo puta do sada, pratila kći Zita, a od Varaždinaca, izložbi je nazočio i prvi gradonačelnik Varaždina u samostalnoj Hrvatskoj, danas predsjednik Uprave JANAF-a Stjepan Adanić...
Objavljeno: 09.07.2021. 10:17

Zadnja izmjena: 09.07.2021. 14:48

Foto: Dino Možek

Stephan Lupino sinoć je okupio nekoliko stotina ljudi na otvorenju retrospektivne izložbe u zagrebačkoj HAZU Gliptoteci,  a otvorenju izložbe nazočio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Riječ je o Lupinovoj prvoj velikoj retrospektivi nakon zatvaranja uslijed pandemije, odnosno prvoj nakon one održane u Klovićevim dvorima održane 2019. godine. Ovaj put Lupino je izložio 50-ak djela, od čega najmanje fotografija, a novinari su primjerili kako je ovaj put bilo i manje performansa. Bilo je, međutim, dobre glazbene podloge, za koju se pobrinuo također jedan Varaždinac – Zack Dust, zajedno Tomislavom Golubanom, ali i sinom Stephana Lupina, Martinom Lepenom, koji je također zapjevao. Karizmatičnog umjetnika na izložbi je, kao i mnogo puta do sada, pratila kći Zita, a od Varaždinaca, izložbi je nazočio i prvi gradonačelnik Varaždina u samostalnoj Hrvatskoj, danas predsjednik Uprave JANAF-a Stjepan Adanić. "Lupinizam, to je moj DNK, ruke radnika i ruke umjetnika", rekao je Lupino, koji je prije manje od mjesec dana izložbu otvorio i u slovenskom gradu kulture, Lendavi. Autorica izložbe u Gliptoteci je dr. art. Mirna Rudan Lisak, a jedan od njezinih inicijatora je Ivica Lovrić. Mi vam donosimo veliku fotogaleriju sa sinoćnjeg otvorenja:

Komentari