lijepa gesta

Foto - Lupino otvorio još jednu humanitarnu izložbu, ovog puta u Bjelovaru

Objavljeno: 19.04.2024. 11:25

Zadnja izmjena: 19.04.2024. 11:30

U Gradskom muzeju Bjelovar jučer je otvorena još jedna u nizu humanitarnih izložbi varaždinskog umjetnika Stephana Lupina. Izložba nosi naziv 'Lupinizam' te predstavlja presjek njegove bogate karijere, a ukupno je izložbeno 50-ak radova.

Izložba ima humanitarni karakter. Lupino je donirao pet svojih radova koji će biti izloženi te će ih posjetitelji imati prilike kupiti, a prikupljeni novac će Udruga OSIT koristiti za kupnju kombi vozila. Izložba će biti postavljena do 22. svibnja, a svečano ju je otvorio bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, zahvalivši na izložbi poručio je Lupinu:

- Žao mi je što je prošlo 20 godina kako Lupino nije bio u Bjelovaru. Otkako ste mi se obratili s tom željom za izložbom, ja sam rekao samo recite datum.  Vi ste jedna životopisna osoba, osoba koja ima bogatu karijeru i koja je malo i eksperimentirala s raznoraznim stilovima, ali na kraju došli ste do svog vlastitog stila 'Lupinizma' s kojim ste prepoznatljivi u cijelom svijetu. Imate velik opus,imate sjajne skulpture koje su vrlo neobične. Sve ovo mi se jako sviđa, neobično je i puno strasti i emocija. Lupino je uvijek magnet i atrakcija. Zahvaljujem što se izabrali upravo Bjelovar za ovu izložbu, ali isto tako i što je ona zapravo humanitarnog karaktera za našu Udrugu OSIT.

Komentari