FOTO: Mimohodom i misnim slavljem obilježeno „Bartolovo u Kamenici“

galerija-images/bartolovo kamenica

Objavljeno: 25.08.2014. 09:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Maja Vresk

Župa Kamenica i ove godine organizirala je tradicionalno „Bartolovo u Kamenici“. Manifestacija je započela u petak, 22. kolovoza, a završila je u nedjelju 24. kolovoza.

Nedjeljno misno slavlje započelo je mimohodom kroz Kamenicu. Misu je služio monsinjor Ilija Janjić, biskup iz Kotora u Crnoj Gori, a ukupno je sudjelovalo 16 svećenika od kojih su četvorica iz Zagrebačke biskupije, a jedan iz Krčke.

Misi su prisustvovali Gradiščanski Hrvati iz Austrije i Mađarske pa je i dio molitva bio na njemačkom jeziku, kao i čitanja na njemačkom i gradiščanskom.

Kako je za eVaraždin.hr rekao velečasni Dragutin Joč, njih desetorica koji su prisustvovali današnjoj misi ove godine slave 45 godina ređenja.

Davne 1969. godine zaređeno je ukupno pedeset svećenika. Desetorica njih su danas ovdje i ovom prilikom slave svojih 45 godina ređenja – istaknuo je velečasni Joč.

U mimohodu je sudjelovao i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, a unatoč tome što ove godine nije bilo proslave pod šatorom, gužve su nastale oko štandova s licitarskim proizvodima i igračkama.

{gallery}bartolovo kamenica{/gallery}

Komentari