animirani filmovi

Foto - Na jubilarni 15. VAFI & RAFI festival u Varaždin stigli gosti iz cijelog svijeta

Objavljeno: 31.05.2024. 18:02

Zadnja izmjena: 31.05.2024. 18:02

Početkom tjedan službeno su krenule projekcije animiranih filmova u sklopu jubilarnog 15. VAFI & RAFI – internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih.

Prvi dio festivala posvećen je profesionalnim filmovima iz sekcije RAFI, a koje je do sad pogledalo više od 2000 djece i mladih. Uz projekcije u Varaždinu po prvi puta su u festivalski program uključena kina u Ludbregu, Novom Marofu i Ivancu. Sredinom tjedna u Varaždin su stigli sudionici VAFI sekcije, mladi animatori sa svojim mentorima i to njih više od 70 iz raznih krajeva svijeta, od SAD-a, Hong Konga i Tajvana pa sve do Ukrajine, Slovačke, Italije, Srbije...

U sklopu festivala održava se i simpozij, a prvi dan je obilježio ambasador festivala, oskarovac Josh Staub. Druženje je nastavljeno u Centru za mlade i nezavisnu kulturu P4 otvorenjem njegove izložbe. Program se nastavlja radionicama, programom simpozija te službenim VAFI projekcijama. Svi sadržaji u okviru VAFI & RAFI festivala su besplatni, a sve informacije vezane uz festival možete pratiti na službenim internetskim stranicama www.vafirafi.com ili na službenoj Facebook stranici.

Komentari