u sklopu 190. obljetnice

FOTO: Na znanstvenom skupu predstavljen značaj Glazbene škole u povijesti i sadašnjosti grada

Objavljeno: 24.11.2018. 15:51

Zadnja izmjena: 24.11.2018. 16:10

Zavod za znanstveni rad HAZU u Varaždinu i Glazbena škola Varaždin u sklopu slavljeničke 190. obljetnice škole organizirali su znanstveni skup na kojem se govorilo o povijesti i sadašnjosti varaždinske obrazovne institucije poznate daleko izvan granica Hrvatske.

Na skupu su predstavljeni zanimljivi detalji iz Glazbene škole, uloga škole u glazbenom životu grada i sudjelovanje na Varaždinskim baroknim večerima, znameniti profesori, značaj u medijima i ostale pojedinosti. 

- Cilj nam je bio okupiti na skupu studente muzikologije, profesore koji rade na Glazbenoj školi, te eminentne muzikologe. Željeli smo da istraže jedan mali segment prebogate baštine koja je već 190 godina prisutna u Varaždinu, a to je glazbeno obrazovanje - naglasio je Davor Matačić, ravnatelj škole koja svoj slavljenički program nastavlja praizvedbom mjuzikla «Glazba srca mog» posljednjeg dana u studenom, dok se u Gradskom muzeju Varaždin priprema velika izložba za kraj obljetničke godine, koja će biti otvorena 12. prosinca u palači Sermage. 

Uz ravnatelja škole, skupu su nazočili dožupan Tomislav Paljak, Davor Bobić, Raymond Rojnik i brojni drugi. 

Komentari