rekordan broj filmova

Foto - Najavljen jubilarni 15. VAFI & RAFI, evo što sve očekuje posjetitelje

Objavljeno: 22.05.2024. 12:33

Zadnja izmjena: 22.05.2024. 12:33

Jubilarno petnaesto izdanje VAFI i RAFI – Internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih održat će se od ponedjeljka, 27. svibnja do 1. lipnja, a novitet je održavanje projekcija i u Ludbregu, Novom Marofu i Ivancu u suradnji s partnerskim institucijama, najavio je direktor festivala Hrvoje Selec.

Na festival je pristiglo rekordnih 1133 animirana filma iz preko 92 zemlje svijeta. Riječ je o 289 filmova u VAFI sekciji te 844 u RAFI sekciji. Nakon višemjesečnog gledanja, odabrana su 162 filma koji ulaze u službeni program festivala. Ukupno 90 u VAFI sekciji, te 72 filma u RAFI sekciji.

- Ovakvi programi daju dodanu vrijednost Gradu Varaždinu, a VANIMA se kao i uvijek festival trudi održati na vrlo visokom nivou. Bitno je istaknuti da radimo na realizaciji projekta Centra kreativnih industrija gdje bi ovakvi programi dobili dodatnu institucionalnu podršku. To je veliki i zahtjevni projekt koji želimo provesti kroz ITU mehanizam, a svim ovakvim programima kroz Centar bi osigurali još bolje uvjete  – istaknuo je Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina.

Svi sadržaji u okviru VAFI & RAFI festivala su besplatni, a sve informacije možete pratiti na službenim internetskim stranicama festivala ili na službenoj Facebook stranici.

Komentari