FOTO: Najbolji od najboljih nastupaju za najmlađe kojima je pomoć najpotrebnija

Objavljeno: 18.12.2015. 11:55

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 07:24

Foto: FOTO: Siniša Sović

Zajednica kulturno umjetničkih udruga Varaždinske županije kao središnja institucija amaterskog kulturno-umjetničkog stvaralaštva u Varaždinskoj županiji, zajedno s Varaždinskom županijom, po prvi puta organizira predstavljanje svih pobjednika na županijskim i državnim natjecanjima, a koncert "Najbolji od najboljih za naše najmlađe" održat će se u utorak, 29. prosinca s početkom u 18 sati na Velikoj sceni HNK Varaždin.

Prihod od prodaje karta namijenjen je Zakladi za pomoć djeci VITA koja je posvetila svoje djelovanje najmlađima i vraćanju osmjeha na njihova lica. Sredstva prikupljena prodajom ulaznica usmjerit će se za sufinanciranje nabavke lijekova potrebnih za liječenje i pružanje drugih oblika pomoći u liječenju.

- Tijekom godine putem donacija i humanitarnih akcija prikupljamo novac za bolesnu djecu. Također pomažemo roditeljima u sufinanciranju troškova, a novčano pružamo podršku općinama i mjesnim zajednica u kupnju dječjih igrala - rekao je predsjednik Upravnog odbora Zaklade Stjepan Žigmund.

Na koncertu će nastupiti dramska amaterska skupina KUD-a „Josip Genc“ Bednja, puhački orkestar KUD-a „Hrvatskih željeznica“ Varaždin, tamburaški koncertni orkestar Centra tradicijske kulture Varaždin, tamburaški folklorni orkestar KUD-a „MAK“ Trnovec, tamburaški koncertni sastav KUD-a „Ježek“ Beretinec, koncertni sastav KUD-a Petrijanec, zbor KUD-a Klenovnik, vokalni sastav (klasična glazba) VA „Sakcinski“ Ivanec, vokalni sastav (folklorna glazba) Pajdašice KUD-a „Anka Ošpuh“ Ludbreg, Varaždinski folklorni ansambl (koreografirani folklor), KUD Salinovec (izvorni folklor) te limena glazba „Sveti Martin“, Breznički Hum.

- Ovo su najbolji rezultati u povijesti Zajednice kulturno umjetničkih društava i svi će na koncertu moći u uživati - rekao je Pjerino Hrvaćanin, tajnik Zajednice kulturno umjetničkih udruga Varaždinske županije.

Sve na koncert "Najbolji od najboljih za naše najmlađe" pozvao i župan Predrag Štromar.

- Pozivam sve žitelje Varaždinske županije da učine dobro djelo i pomognu onima kojima je to najpotrebnije - zaključio je Štromar.

Komentari