lupino osvaja europu

FOTO Nakon Graza, Beča, Münchena i Londona Lupinove skulpture mogle bi se uskoro vidjeti i u rodnom Varaždinu

Objavljeno: 15.09.2017. 15:16

Zadnja izmjena: 15.09.2017. 15:43

Naš svjetski poznati fotograf i skulptor Stephan Lupino nedavno je izlagao svoje skulpture u Beču, a njegova izložba u Grazu završava sljedeći petak. Prekosutra se otvara i njegova izložba "The Legion" u minhenskoj Galerie am Maxmonument, na kojoj će izložiti svoje skulpture, slike i fotografije.

U Bečkoj galeriji Fine art Kolhammer Meringer je izložena njegova 2,5 metra visoka metalna skulptura "Flying Venus" - na istom mjestu gdje su izloežna i djela Picassa, Chagalla i Miróa. Lupino će koncem ove godine opet izlagati u Beču na novogodišnjem Art Fairu.

Lupino uskoro odlazi u London kako bi i tamo dogovorio svoju izložbu, a već smo izvijestili i o njegovoj suradnji s modnim dizajnerom Domenicom Vaccaom.

>> FOTO Lupino o suradnji i zajedničkom druženju s Domenicom Vacca u Zadru

Uskoro i u Varaždinu

A kako stoje stvari, Lupinove skulpture mogle bi se uskoro naći i u njegovom rodnom Varaždinu.

- Mi razmišljamo da početkom godine postavimo jednu njegovu skulpturu javno, a i da nađemo adekvatan prostor za ostala njegova djela. Skulptura bi bila postavljena ili kod kazališne fontane ili na Franjevačkom trgu. - rekao nam je gradonačelnik Ivan Čehok, dodajući kako bi grad platio odljev skulpture. Nadamo se stoga da ćemo uskoro Lupinova djela uistinu moći vidjeti u našem gradu i uživo a ne samo na fotografijama.

 

Komentari